Beperking duur alimentatie

De Eerste Kamer heeft onlangs een wetsvoorstel aangenomen dat de duur van de partneralimentatie beperkt tot de helft van de duur van het huwelijk. Er geldt een maximumduur van vijf jaar. Op deze duur zijn twee uitzonderingen. De eerste uitzondering betreft langdurige huwelijken. De tweede uitzondering betreft huwelijken met jonge kinderen.

Bij huwelijken, die langer dan 15 jaar hebben geduurd, geldt een maximale duur van de partneralimentatie van tien jaar als de alimentatiegerechtigde maximaal tien jaar jonger is dan de AOW-leeftijd. Deze regeling geldt gedurende zeven jaar ook voor alimentatiegerechtigden van 50 jaar en ouder, mits het huwelijk langer dan 15 jaar heeft geduurd.

Zijn er kinderen jonger dan 12 jaar betrokken bij de echtscheiding dan bedraagt de duur van de partneralimentatie maximaal 12 jaar.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Van der Leeden & Partners Accountants en Belastingadviseurs? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief door in de onderstaande velden uw gegevens in te vullen.

Van der Leeden & Partners gebruikt cookies om een optimale gebruikservaring te bieden. Door verder gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord. Sluiten